تبلیغات
شرکت باغبان - فلفل‌ها از ریز تا درشت
 
شرکت باغبان
 
 
یکشنبه 21 فروردین 1390 :: نویسنده : علی اصغر رضایی فر

جالب است بدانید که در مطالعات نیز دیده شده است که خوردن۲۰ گرم فلفل درست ۳۰ دقیقه قبل از خوردن یک عدد آسپیرین از اثرات مخرب آن بر اثر مصرف طولانی مدت‌ این دارو به بافت معده و دوازدهه جلوگیری می‌کند.

درباره فلفلی که هر روز برای چاشنی زدن به غذاهایتان استفاده می‌کنید تا چه‌اندازه آگاهی دارید؟‌این دسته از سبزی‌ها از فلفل سبز دلمه‌ای گرفته تا فلفل تند قرمز همگی در یک گروه غذایی جای می‌گیرند و تقریباً دارای یک سری از خواص مفید برای بدن هستند. جالب است بدانید که هفت هزار سال قبل از میلاد مسیح، در آمریکای جنوبی و مرکزی از ‌این سبزی به عنوان چاشنی در غذاها استفاده می‌شد و با سفر کریستوف کلمب به‌ این مناطق، ‌این سبزی به کشورهای اروپایی و سپس به سراسر دنیا معرفی شده است. جالب ترین مطلب درباره‌این گیاه آن است که‌این ماده غذایی یکی از منابع ویتامین C و کاروتن‌ها محسوب می‌شود.


در طب سنتی

بد نیست بدانید که‌این دسته از سبزی‌ها از قدیم مورد توجه گیاه شناسان غربی بوده‌اند. آنها معتقد بوده‌اند که از‌این گیاهان می‌توان برای افزایش جریان خون، تحریک سیستم عصبی، افزایش اشتها و رهایی از سوءهاضمه استفاده کرد. حتی بسیاری از گیاه‌شناسان چینی توصیه کرده‌اند که خانم‌ها برای رهایی از دردهای ناشی از دوره قاعدگی بهتر است از‌این سبزی‌ها در‌این دوران استفاده کنند.

آنها در اصطلاح می‌گویند این دسته از خانم‌ها بهتر است در‌این دوران از “بشقاب‌های داغ” استفاده کنند.شما فقط فلفل را همین فلفل قرمز تند می‌دانید؟ از خواص فلفل‌های دیگر چه شنیده‌اید؟ ابتدا باید بگوییم که فلفل‌ها عبارتند از فلفل قرمز که تند است، فلفل سبز که یا به شکل فلفل دلمه‌ای و یا به شکل معمولی است. البته باید بگوییم که همین فلفل‌های دلمه‌اینیز به‌صورت سبز- نارنجی-قرمز عرضه می‌شوند که اصلا‌ تند نیستند و ما اغلب آنها را با غذا یا در سالاد استفاده می‌کنیم. فلفلی که به فلفل قرمز نیز معروف است، برای اولین بار از سوی سرخپوستان <کاراییب> به خارج آمریکا معرفی شد. از آن زمان به بعد شهرت اینگیاه فراگیر شده و به عنوان یک چاشنی مهم به ویژه در طبخ <کاجون و کرول> و در کازینوهای جنوب شرق آسیا، چین، جنوب ایتالیا و مکزیک محسوب می‌شود.

این کپساسین معروف

به نظر شما علت تندی فلفل از چیست؟ <کپساسین> ماده‌ای در فلفل است که سبب گرم بودن این گیاه می‌شود. هر چند که فلفل گیاهی گرم است اما کپساسین موجود در آن در واقع سبب کاهش درجه حرارت بدن شده که یکی از دلایل اصلی تمایل مردم مناطق آب و هوایی گرم به مصرف زیاد فلفل محسوب می‌شود. تحقیقات نشان داده است که اسید بیرنگ کپساسین به عنوان فعال ترین عنصر موجود در فلفل، سبب کاهش میزان کلسترول خون و کاهش شدت سیگنال‌های درد در بدن می‌شود. این ماده همچنین خاصیت ضد اکسیدی (که سلول‌های شما را از آسیب دیدنمحافظت می‌کند) و ضد باکتریایی نیز دارد.

این ماده همچنین به بسیاری از خواص درمانی فلفل کمک می‌کند تا سیستم قلبی عروقی را تحریک، سیستم‌ هاضمه را تقویت، درد موجود روی پوست یا مفاصل بدن را تسکین بخشیده و برای مثانه به عنوان داروی ضد احتقان و ضد باکتری عمل ‌کند. فلفل میزان کلسترول خون را پایین می‌آورد که این امر باعث پایین آمدن فشارخون نیز می‌شود. این گیاه همچنین از انعقاد خون در رگ‌های خونی جلوگیری می‌کند، این خواص فلفل به پیشگیری از بیماری‌های قلبی نظیر آرترواسکلروز (سخت شدن رگ‌ها) کمک فراوانی می‌کند. هر چند فلفل سبب سوزش زبان می‌شود اما این گیاه واقعاً مسکنی قوی است. این گیاه ابتدا سبب تحریک درد می‌شود اما سپس، شدت علایم درد را در بدن کاهش می‌دهد.

کپساسین موجود درفلفل نه تنها درد آرتروز و آرتریت روماتیسمی‌را تسکین می‌دهد بلکه به کاهش میزان ورم ناشی از این حالات وقتی که به عنوان پماد موضعی مورد استفاده قرار گیرد، کمک می‌کند. فلفل با تحریک تولید مایعات‌ هاضمه در معده و نابودی باکتری‌هایی کهمی‌توانند عامل عفونت باشند، قدرت هضم را تقویت می‌کند. خاصیت ضد باکتری فلفل همچنین از اسهال ناشی از عفونت جلوگیری می‌کند. این گیاه به عنوان داروی ضد احتقان سبب رقیق و نازک شدن خلط و خارج شدن آن از ریه‌ها می‌شود. از آنجا که این گیاه بافت ریه را تقویت می‌کند، در نتیجه برای آنهایی که مبتلا به آمفیزم هستند نیز مفید است.

برای زخم معده

در سنگاپور و مالزی و چین مردم بیشتر از مردم کشور هند به زخم معده مبتلا هستند. می‌دانید علت‌این موضوع چیست؟ هندی‌ها بیشتر از مردم چین فلفل مصرف می‌کنند. تحقیقات نشان داده است که‌این اثر به دلیل کپساسین موجود در فلفل است، به‌این ترتیب که موجب افزایش جریان خون در قسمت مخاطی معده شده و به‌این ترتیب موجب تولید موکوس به وسیله دیواره معده می‌شود و به‌این ترتیب بافت معده در برابر ترشح معده مصون باقی می‌ماند. جالب است بدانید که در مطالعات نیز دیده شده است که خوردن ۲۰ گرم فلفل درست ۳۰ دقیقه قبل از خوردن یک عدد آسپیرین از اثرات مخرب آن بر اثر مصرف طولانی مدت‌ این دارو به بافت معده و دوازدهه جلوگیری کرده و می‌توان به‌این ترتیب از‌این دارو به راحتی استفاده کرد بدون آنکه نگران باشیم که‌این دارو می‌توان زیان‌بار باشد. حتی دیده شده است افراد الکلی که در مدت طولانی الکل مصرف می‌کرده‌اند اگر عادت به خوردن فلفل نیز داشته باشند، بافت معده‌شان کمترین آسیب را می‌بیند. پس به‌این ترتیب می‌توان چنین نتیجه گرفت که با خوردن‌این سبزی‌ها می‌توان معده سالم‌تری داشت در حالی که بسیاری از مردم به غلط تصور می‌کنند که فلفل می‌تواند ناراحتی‌های معده را شدت دهد.

داروی ضد سرطان

شاید باورتان نشود اگر بگوییم که از فلفل‌ها می‌توان در درمان سرطان و حتی به منظور پیشگیری از مبتلا شدن به‌ ‌این بیماری استفاده کرد. به‌این ترتیب که تحقیقات نشان داده‌اند کپساسین موجود در فلفل به عنوان یک ترکیب ضد سمی‌عمل کرده و مانع از فعالیتترکیبات سرطان زا در بدن شده واز تشکیل تومور‌های بدخیم در بدن جلوگیری می‌کنند. به‌علاوه،‌این سبزی‌ها سرشار از ترکیبان آنتی اکسیدانی نظیر ویتامین C و کاروتن‌ها هستند به طوری که در ۱۰۰ گرم خام‌ در فلفل دلمه‌ای قرمز یا سبز و فلفل معمولی سبزی یا قرمز، ۱۴۰، ۱۲۰ و ۱۲۰ میلی گرم ویتامین C و۳۸۴۰، ۲۶۵ و ۱۷۵ میکروگرم بتاکاروتن وجود دارد . خوردن یک فلفل دلمه‌ای متوسط ۱۶۰ گرمی،‌بیش از سه برابر نیاز روزانه بزرگسالان را به ویتامین C تأمین می‌کند، البته باید بگوییم که‌این ویتامین به حرارت بسیار حساس است، به‌این دلیل‌این خواص بیشتر در فلفل خام وجود دارد نه پخته شده حتی بخارپز.

در سرماخوردگی

جالب ترین نکته درباره فلفل دلمه‌ای آن است که وجود ویتامین C بسیار بالایی که در‌این سبزی وجود دارد آن را برای درمان سرماخوردگی مفید کرده است. به طوری که گنجاندن مرتب‌این سبزی در رژیم غذایی هم شدت و هم طول دوران علایم سرماخوردگی را در افراد کاهش می‌دهد. به علاوه‌این سبزی دارای خواص ضد عفونی کنندگی نیز هست به‌این ترتیب که کپساسین موجود در فلفل به خصوص در فلفل معمولی ترکیبات شیمیایی دارد که موجب تحریک سیستم‌ایمنی شده و به آنها در حمله به عوامل عفونتی کمک می‌کند.

به علاوه ،‌این ترکیباتموجب تحریک معده برای ترشح اسید شده و بنابراین افرادی که در رژیم غذایی شان به طور مرتب از‌این سبزی استفاده می‌کنند کمتر به بیماری‌های عفونی مبتلا می‌شوند. پس سعی کنید که در‌این روزها که سرماخوردگی شیوع پیدا کرده، از‌این سبزی بیشتر به عنوان جزئی از سالادتان به همراه سایر سبزی‌های تازه استفاده کنید.

فلفل در خانه

از آنجایی که فلفل برای قلب خیلی مفید است، اضافه کردن مرتب آن به غذا یا مصرف کپسول آن می‌تواند از بیماری قلبی پیشگیری کند. هر چند فلفل یک چاشنی محسوب می‌شود اما این ماده واقعاً به هضم غذا در بدن کمک می‌کند و برای اغلب زخم‌ها تحریک آور نیست.

اینماده حتی در میزان مصرف پایین نیز قوی است، بنابراین بهتر است که بیشتر از مقداری که با غذا میل می‌کنید از این ماده استفاده نکنید. کرم یا پودر فلفل به عنوان نوعی مسکن می‌تواند در تسکین درد دندان، زونا، آرتریت، پسوریازیس و سایر انواع دردهای مزمن مفید باشد، هر چند ممکن است مصرف این ماده سبب سوزش یا خارش نسبی شود، اما این عارضه به زودی از بین می‌رود. چون فلفل ابتدا با تحریک و سپس کاهش شدت سیگنال‌های درد در بدن مؤثر واقع می‌شود، بنابراین ممکن است درد کمی‌شدت پیدا کند، سپس باید ظرف چند روز اول مصرف، این اثر تا حد زیادی از بین برود. جالب است بدانید که می‌توانید فلفل تازه را تا ۱۲ روز در یخچال نگهداری کنید.‌





نوع مطلب : محصولات زراعی، محصولات باغی، محصولات گلخانه ای، 
برچسب ها : فلفل، فلفل دلمه ای، انواع فلفل، خواص فلفل، تاریخچه فلفل،
لینک های مرتبط :


شنبه 20 اسفند 1390 02:24 ب.ظ
در مورد کاشت آن در زمین و گلخانه هم بگویید
علی اصغر رضایی فرمطالب در مورد کاشت آن نیز در وبلاگ قرار داده شد
اگر در زمینه خاصی سوال داشتید مطرح کنید.
خوشحال میشوم بتوانم کمک کنم.
یا علی
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره ما


به امید پیشرفت روز افزون کشاورزی کشور عزیزمان ایران

مدیر وبلاگ : علی اصغر رضایی فر
نظرسنجی
مطالب این وبلاگ را در چه سطحی میبینید؟








جستجو

آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :